Inductiekookplaat schoonmaken

Inductiekookplaat schoonmaken

Inductiekookplaat schoonmaken

Een inductieplaat is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je keuken, maar het biedt ook een efficiënte en veilige manier om te koken. Om ervoor te zorgen dat je inductiekookplaat er als nieuw uit blijft zien, is het belangrijk om deze goed te onderhouden en schoon te maken. In deze blog delen we verschillende schoonmaakopties, inclusief een enorm handige oplossing: de inductie beschermer set van MoreCore.

 

Inductieplaat schoonmaken? De 5 tips

 1. Dagelijkse Reiniging met een Vochtige Doek:
  Een eenvoudige maar effectieve manier om je inductieplaat dagelijks schoon te maken, is door een vochtige doek te gebruiken. Laat de plaat afkoelen en veeg eventuele vlekken of resten direct weg. Dit helpt bij het voorkomen van hardnekkige vlekken en hierdoor zal jouw inductiekookplaat een langere levensduur hebben.

 2. Mild Schoonmaakmiddel en Warm Water:
  Als er dan toch hardnekkigere vlekken op je inductieplaat zijn achtergebleven kun je een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Meng een kleine hoeveelheid mild afwasmiddel met warm water en breng dit aan op de plaat. Gebruik een zachte doek of spons om het voorzichtig schoon te schrobben en veeg vervolgens af met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddel erop.

 3. Azijn en Baking Soda:
  Heb jij vlekken op je inductieplaat die je er echt amper meer uitkrijgt, daar hebben wij een natuurlijke en effectieve oplossing voor, namelijk: azijn en baking soda. Meng een gelijke hoeveelheid azijn en baking soda tot een pasta. Breng het mengsel aan op de vlekken, laat het even inwerken en wrijf het dan voorzichtig weg met een zachte doek. Spoel grondig af met water. Zo krijg je zelfs de meest hardnekkige vlekken uit jouw inductieplaat

 4. Voorkomen met de inductie beschermer set van MoreCore:
  Het blijft moeizaam toch? Elke keer na het koken je inductie plaat reinigen, en dan ook nog eens om de zoveel tijd uren staan schrobben om de hardnekkige vlekken uit je plaat te krijgen. MoreCore heeft hier de ideale oplossing om je inductieplaat schoon te houden en te beschermen: de inductie beschermer set. Zo bespaar je niet alleen tijd met het schoonmaken van jouw inductiekookplaat, maar zorg je er ook voor dat er geen beschadigingen op de plaat komen waardoor deze als nieuw blijft! Dit zorgt er uiteraard voor dat jouw keuken er op en top uit blijft zien en de levensduur van je inductiekookplaat zal worden verlengd.

  Deze set bestaat uit 6 verschillende soorten antislip bescherming matjes in verschillende maten. De matjes bevatten een antislip functie waardoor het eenvoudig is om met een hand te koken, zijn hittenbestendig tot wel 240 graden Celsius en zijn vaatwasser bestendig waardoor ze enorm makkelijk zijn schoon te houden.

 5. Kookplaat schraper
  Zit er op jouw inductiekookplaat hardnekkig vuil of vlekken die er nooit meer af lijken te gaan? Dan heeft Morecore het ideale product om je hier mee verder te helpen. Maak kennis met de kookplaat schraper, een handige reinigingstool voor jouw inductiekookplaat. Met de schraper wordt ook het verwijderen van hardnekkig vuil of vlekken een eitje!

 

Inductiekookplaat schoonmaken met MoreCore

Het schoonmaken van je inductieplaat hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Met onze inductie beschermer set is het enorm eenvoudig om ervoor te zorgen dat jouw inductiekookplaat in topconditie blijft. Bespaar tijd en verleng de levensduur van je inductiekookplaat met onze inductie bescherming matjes.
Terug naar blog